Georg Jensen

STYLE.NO: 10018366

Halsband "DAISY Jubileum Vit Emalj Guld" - Georg Jensen

4 250 kr
 • I lager: leverans 1 - 3 arbetsdagar
 • Presentförpackning: Ingår alltid!
4 250 kr
 • Storleksguide

   

  Ringar

  Diameter                Omkrets

  15   47
  15,5   49
  16   50
  16,5   52
  17   53
  17,5   55
  18   56
  18,5   58
  19   60
  19,5   61
  20   63
  20,5   64
  21   66
  21,5   67
  22   69

  Vid köp av en bredare ring behöver du oftast lite större storlek, vid beställningen står det i så fall angivet i produktbeskrivningen. Ringen ska sitta bekvämt på fingret och inte för hårt eller kännas som om att du tappar den.

  Beställ gärna vårt egna ringmått i helstorlekar som finns i storlek 15-22 genom att skicka ett mail till info@sobling.se. Glöm inte att skicka med namn och adress - vi skickar självklart måttet helt kostnadsfritt och det finns inga köptvång. Behöver du en storlek som inte finns angivet på ringmåttet går det bra att beställa halvstorlekar men dessa går alltså inte att prova ut exakt. T.ex. Om du provar st. 16 och den är för liten och st. 17 är för stor så kan du alltså beställa st. 16,5.

  Tänk på att när du är kall krymper fingrarna något och när du är varm sväller de istället. Därför bör du prova när du är normalvarm.

  Armband

  Ett armband ska i de flesta fall inte sitta hårt på handleden utan lite lösare så att det kan röra sig fritt på handleden men inte så stort att det ramlar ner mot handflatan. I vissa fall är armbanden lite bredare eller lite tjockare och då behöver man oftast en lite större storlek eftersom de ”bygger” lite mer på handleden. Om så är fallet så är det angivet i produktbeskrivningen.
  Tänk på att om du t.ex. tycker att 17 cm verkar lagom och den storleken inte finns att välja så passar 18 cm de allra flesta damer. Det samma gäller herr modellerna, där passar vanligtvis 21cm eller 23cm.

  Ett utkskriftsvänligt mått för armand kan laddas ner här.

  Armringar

  Armringar är oftast ett helt stelt eller halvstelt armband som du tar på dig på sidan av handleden eller drar över handen. Vi har omvandlat de flesta armringsstorlekar till omkrets storlek i cm, precis som man provar ut ett vanligt armband. Eftersom en armring är stel så är det lätt att välja storlek eftersom de vanligaste storlekarna passar de flesta.

  Halsband

   

  När du köper ett halsband är det enkelt att välja storlek. Använd dig av vår exempelbild som visar de allra flesta storlekar. Tänk på att om du vet med dig att du har en lite smalare eller lite kraftigare hals så hamnar halsbandet naturligtvis lite längre ner på halsen eller lite högre upp än vår exempelbild.
  En liten vägledning: Om du t.ex. tittar på en kedja som är 42 cm och vill ha lite längre t.ex. 45 cm så ger det en skillnad på cirka 1,5-2 cm på din hals. Vanligaste storleken för kvinnor är 40cm, 42cm och 45 cm och för män 45 cm och 50 cm.

  Om du är osäker på din storlek så kan du kontakta kundtjänst 0771 70 75 00 (10-14) eller på mejl info@sobling.se så hjälper vi gärna till med din storlek!

   

Daisy betyder tusensköna, och denna vackert tillverkade Daisy brosch fångar verkligen sin namnes optimistiska utryck. Dessutom kan den användas som hängsmycke, något som gör den till ett väldigt charmigt och uppskattat föremål. Blommans blad är målade för hand i vit emalj och består i botten av guldpläterat sterlingsilver, något som ger smycket en avslappnad stil som kan användas för varje tillfälle.

Eftersom tusenskönan är Danmarks nationalblomma var just Daisy ett enkelt val när Georg Jensen år 1940 skulle se ut en gåva till kungafamiljen med anledning av Drottning Margrethe IIs födelse. Smycket blev så småningom inspirationskälla till den högt älskade Daisy-kollektionen, och för att fira drottningens 80-årsdag finns broschen-hängsmycket under ett år i begränsad utgåva. Ett vackert samlarobjekt som garanterat kommer att stjäla kvinnors hjärtan över hela världen.

Broschen-hängsmycket är vackert tillverkat av 18 guldpläterat sterlingsilver och blommans blad är handmålade i vit emalj. Smycket har en ingravering på baksidan med anledning av jubiléet och säljs med en tunn guldpläterat kedja.

: Emalj, Rödguld 18K, Silver

: Ø: 43 mm.

: 60 cm